loading spinner
Totalt: (exkl. moms): 0 SEK

Solits montrar i Norges största konstmuseum

- Kategorier: customer , new , Top

Sedan denna månad kan Solits montrar beundras i Nasjonalmuseet, eller Norges största konstmuseum i Oslo. Till en utställning av den berömda brittiska konstnären Grayson Perry bad Museum of Art, Architecture and Design oss att göra 25 stora och olika montrar. Nasjonalmuseet är det största museet i Skandinavien. Det är till och med större än internationella museer som Rijksmuseum och Guggenheim Bilbao.

Högkvalitativa montrar

Museet hade en specifik önskan för de 25 stora montrar som behövdes till Grayson Perry-utställningen: de måste göras med geringssåg, dvs i räta vinklar och med högkvalitativ UV-limning. Eftersom de önskade formaten och dessa kvalitetskrav inte tillverkas i Norge så kontaktade museet Solits.

Bra utmaning för Solits

När beställningen kom satte vi igång direkt, men det var en utmaning även för oss. Eftersom UV-lim är mindre starkt än tvåkomponentslim och museet bad om enorma montrar så fick vi avvika från en standard med 4 till 5 mm plexiglastjocklek som vi normalt använder. På grund av storleken skulle det inte vara tillräckligt starkt utan har därför valt plexiglas som är 6 mm tjockt. Resultatet är att vitrinmontrarna fortfarande är vackert genomskinliga, men också robusta och tillräckligt starka.

Personlig leverans

För att säkerställa att montrarna anlände till museet utan skador så körde vår egen chaufför hela vägen till Oslo för att personligen leverera dessa vitrinmontrar. Och med framgång! Vi är väldigt nöjda med resultatet och de vackra montrarna. Det är en ära att få vara en del av detta underbara konstmuseum. Grayson Perry-utställningen kan besökas från 11 november 2022 till 23 mars 2023. Även senare kommer Nasjonalmuseet att fortsätta använda våra montrar för andra utställningar.

Grayson Perry

Grayson Perry är en av de mest kända samtida brittiska konstnärerna. Hans humoristiska verk använder en mängd olika tekniker och material och inkluderar träsnitt, gobelänger, keramik, broderier, grafik, monumentala statyer och gjutjärnsskulpturer.

Vitrinmontrar till din utställning?

Letar du efter en monter i plexiglas till en utställning, ett event, en konsthall eller ett museum? Ta en titt i vår webshop eller ring oss så svarar vi på frågor och kan också komma med förslag.

Dela detta innehåll