loading spinner
Totalt: (exkl. moms): 0 SEK

Speciellt för museer: skräddarsydda väggdisplays och piedestaler

- Kategorier: customer , new , Top

Efter år av samarbete med välrenommerade museer i flera länder, är vi på Solits numera hemtama i museiutställningarnas värld.

Våra piedestaler och väggdisplays spelar en viktig roll när det gäller att belysa både konst och historia. Vi har utvecklat en verklig passion för att stödja museer i att skapa den perfekta miljön för deras värdefulla samlingar och även själva transporten till dessa museer. I den här bloggen berättar vi om våra samarbeten med flera museer och ger en inblick i de utmaningar vi har tagit oss igenom för att presentera olika konstverk.

Skräddarsydda piedestaler och väggdisplays

Vi förstår att varje museum och utställning är unik, därför erbjuder vi en rad skräddarsydda lösningar. Vår samling podier för museer inkluderar väggdisplays som tar hänsyn till även de minsta detaljerna, plexiglas och glasmontrar som skyddar konstverk, piedestaler spraymålade i färg eller med skräddarsydd dekor i form av klistermärken för att skapa en specifik atmosfär och självklart även skräddarsydda piedestaler för skulpturer av alla storlekar.

Inspirerande projekt

Våra produkter måste integreras näst intill osynligt i en utställningsmiljö. Museikonst kommer verkligen till liv med våra piedestaler och väggdisplays. Vi har haft äran att arbeta med ledande museer som inkluderar Nationalmuseet i Oslo, Moco Museum AmsterdamNederländska Open Air Museum och Maritime Museum Danmark. Vill du veta vilka världsberömda samlingar som ställs ut på våra podier och i våra väggdisplays? Se ett urval av våra vackra projekt här.

Att övervinna utmaningar

I museernas värld står vi ofta inför olika utmaningar inom områdena (stora) format, timing och logistik. Och det är just det vi brinner för! Där en återförsäljare eller privatperson kräver ett podium på max 50 x 50 cm, så får vi regelbundet förfrågningar från museer om podier och montrar på mer än en meter. Det största podiet med matchande monterkåpa som vi nyligen gjorde var för Museum Beelden aan Zee. Den var 12 meter lång och gjord av 6 separata delar! Vi kunde också tillhandahålla den matchande montern i plexiglas till denna enorma piedestal, kanske projektets verkliga bedrift. Förutom specialtillverkning av podier har vår egen tillverkning av monterkåpor nu blivit en oumbärlig länk för att förverkliga den här typen av utmanande frågor.

På museer handlar det också om perfekt timing. Det är till exempel avgörande att komma i tid till en utställningsöppning, utan att stå i vägen för den tidigare eller pågående utställningen. Vi ser därför alltid till att allt levereras i tid och att varje element, från piedestal till konstverk, passar perfekt ihop.

Solits i hela Europa

Men vårt engagemang går ett steg längre. Vi producerar och levererar inte bara piedestaler till museer i Nederländerna, utan säkerställer också alltid transport till museer eller utställningar i andra länder. Våra egna chaufförer kör nu varje vecka från Nederländerna till Skandinavien, Tyskland, Österrike, Schweiz och Frankrike för att personligen leverera diverse specialprojekt. Tack vare våra tåliga förpackningar och personliga frakt når våra piedestaler, väggdisplays och montrar alltid sin destination utan skador.

Piedestaler och väggdisplays i ditt museum

På Solits anser vi att varje konstverk förtjänar sin scen och belysning. Vi är stolta över våra samarbeten med museer runt om i världen och ser fram emot att stötta ditt museum i att skapa en oförglömlig utställning. Intresserad? Ta en titt i vår webshop för inspiration. Vi arbetar gärna med ditt museum!

Dela detta innehåll